Logo 112Press

Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 september 2021, 23:01

Amersfoorter aangehouden voor verzenden drugspakket

AMERSFOORT – Medewerkers van het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid kwamen de 44-jarige verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

De aanleiding van het onderzoek was het onderscheppen van een postpakket met 35 kg Amfetamine dat bestemd was voor Saoedi-Arabië. In samenwerking met de wijkagent werd de verdachte dinsdag 14 september gelokaliseerd en aangehouden.

Na de aanhouding werd nog een andere persoon aangehouden die gezocht werd vanwege faillissementsfraude.
Strafmaat

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.

Post Interventie Team
Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons