Logo 112Press

Redactie ongeval 0 reactie(s) zo 03 oktober 2021, 3:55

Beschonken automobilist rijdt tuin in van woning aan de Duivenlaan in Apeldoorn

APELDOORN – De bewoners van een woning aan de Duivenlaan in Apeldoorn werden zaterdagavond op geschrikt toen er plotseling een automobilist hun tuin binnen reed.

Rond 22.45 uur zag een buurtbewoonster van de Reigersweg een rode auto met een behoorlijke vaart langs haar heen scheuren toen zij net thuis kwam van haar werk. De buurtbewoonster keek nog even in welke richting de auto reed en vervolgens zag ze hoe de bestuurder van de auto, zijn auto parkeerde in de tuin op de hoek van de Reigersweg met de Duivenlaan.

De buurtbewoonster riep naar haar ouders die vervolgens ook naar buiten kwamen. Ook andere mensen kwam op het geroep af. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen en ging door de coniferen haag in de richting van de buurtbewoners. De buurtbewoners probeerde de man, die behoorlijk in shock leek en naar alcohol rook, rustig te krijgen. Een van de buurtbewoners belde ondertussen de politie. Toen de man dit door kreeg zette hij het op een lopen. De man werd nog achtervolgd door de buurtbewoners maar deze konden de man niet bij houden.

Gelukkig werd de man niet veel later door een politieagent gespot waarna de agent en zijn collega hem wisten aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij reed onder invloed. Ook wordt de man verdacht van het verlaten plaats ongeval. Hij zal de nacht in ieder geval door brengen op het politiebureau.

In de auto troffen de agenten ook nog in de bekerhouder, een geopend blikje Amstel bier.

De politie heeft van de getuigen een verklaring opgenomen. De buurtbewoners, hebben de bewoners van wie de tuin is, wakker gemaakt. Toen ze naar buiten kwamen schrokken ze wel toen er een auto in hun tuin geparkeerd stond. Zij hadden namelijk niet gehoord.

De tuin is door de botsing flink beschadigd geraakt. De auto raakte ook flink beschadigd en moest worden afgesleept.

Volgens de berger en de politieagenten is het een wonder dat er een paaltje stond. Anders had de auto hoogstwaarschijnlijk in de woonkamer van de woning gestaan.

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Apeldoorn lees je in onze categorie 112 Nieuws Apeldoorn. Alle 112 alarmeringen uit Apeldoorn kan je live volgen via 112 meldingen Apeldoorn.

Locatie

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons