Redactie zakelijk 0 reactie(s) di 07 september 2021, 11:52

Besparen op boodschappen: het lukt met deze slimme tips!

Laatst bijgewerkt: dinsdag 12:00 uur
Het is belangrijk en goed om gezond te eten. Daarvoor is het uiteraard zaak om naar de supermarkt te gaan! In de omgeving van Barneveld zijn er genoeg supermarkten te vinden om uit te kiezen. Benieuwd hoe je zo slim mogelijk de boodschappen doet? Er zijn handige manieren om te kunnen besparen op de boodschappen, om met het overgebleven bedrag weer iets anders leuks te kunnen doen. Ontdek alle tips!

 

Folders bekijken

In supermarkten zijn er vaak verschillende acties. Je kunt ervoor kiezen om deze acties pas te bekijken als je in de supermarkt aankomt, maar het is nog wel handiger om ze vooraf al te zien. Zo kun je je boodschappenlijstje hierop afstemmen! Bekijk daarom de folder van de supermarkten in de buurt. Denk aan de Lidl folder, met wekelijks weer verschillende aanbiedingen. Je kunt de folder door de brievenbus krijgen, of ‘m gewoon online bekijken. Blijf op die manier altijd op de hoogte van het scherp geprijsde aanbod!

 

Niet met honger naar de supermarkt

Kies het tijdstip waarop je naar de supermarkt gaat slim uit. Probeer in ieder geval te vermijden dat je een bezoek aan de supermarkt brengt op het moment dat je trek hebt. Dan is er namelijk een grotere kans dat je je mandje of karretje volstopt met producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Vaak hebben we het dan ook nog eens over ongezonde dingen – die wil je natuurlijk niet te veel in huis halen. Neem voordat je naar de supermarkt vertrekt nog een maaltijd of een snack zoals een stuk fruit, of plan je supermarktbezoek op een ander tijdstip.

 

Boodschappen lijstje maken

We noemden ‘m hierboven al: het boodschappenlijstje. Ga je eigenlijk altijd op de bonnefooi naar de supermarkt toe, zonder lijstje? Dan kun je je plan van aanpak maar beter aanpassen. Met een boodschappenlijstje ga je namelijk veel gerichter naar de supermarkt, en weet je eenmaal daar precies wat je nodig hebt. Het maakt ook dat je met een sneller tempo door de supermarkt kunt gaan. Je hoeft minder te twijfelen, wat weer voorkomt dat je onnodige producten meeneemt. Schrijf bijvoorbeeld wekelijks een boodschappenlijstje, met alle benodigdheden voor de aankomende tijd. Ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner: neem alles daarin mee.

 

Haal niet te vaak boodschappen

Als laatst kun je eraan denken om niet te vaak boodschappen te gaan halen. Wie dagelijks in de supermarkt te vinden is, loopt ook dagelijks weer het gevaar om overbodige lekkernijen in het mandje te stoppen. Als je slechts één of een paar keer per week naar de supermarkt toegaat, verklein je deze kans – zo kun je beter bij je budget blijven!

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons