Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 16:28

Bewoners bouwen eigen woning in Veldhuizen

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:28 uur
EDE – Aan de Goudenstein in de wijk Veldhuizen, waar voorheen een basisschool stond, worden over een tijdje circa 37 nieuwe woningen gebouwd. Het is een initiatief van bewonersgroep Vredehorst die samen wonen en samen leven als doel heeft. Om het bouwplan een stap verder te krijgen, ondertekenen de gemeente Ede, woningcorporatie Woonstede en Vredehorst tot ieders tevredenheid een intentieovereenkomst.

Vredehorst heeft van de gemeente de mogelijkheid gekregen om als CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) hier een plan te ontwikkelen, waarvoor de bewonersgroep een samenwerking is aangegaan met Kelderman Bouw. Het totale plan omvat circa 37 woningen met een mix van sociale huur, sociale koop en vrije sectorkoopwoningen. Verder komt er een gemeenschappelijke ruimte en een gemeenschappelijke tuin. Nu de intentieovereenkomst is getekend, ligt er een goede basis om het plan verder uit te werken. Ook wordt er actief met de buurt gesproken over de plannen.

Minke Terwel, namens de bewonersgroep: “Vredehorst staat voor de waarden; samen, delen, groei, open en actueel. We werken aan een duurzaam en groen plan waar veel ruimte is voor ontmoeting met elkaar en met buurtgenoten. Wij kijken er ontzettend naar uit om deze plannen gerealiseerd te zien en het samen leven en delen gewoon te gaan doen!”

Wethouder Peter de Pater (ruimtelijke ontwikkeling, gemeente Ede): “De vraag naar nieuwe woningen in Ede is erg hoog. Ik ben erg blij met dit particuliere initiatief met een mooie mix van woningtypes. Dit plan past bij Ede en zorgt voor meer ontmoeting en verbinding in de wijk.”

Marco de Wilde, directeur Woonstede: “Woonstede omarmt dit plan. Er worden broodnodige woningen toegevoegd en dan ook nog eens zo’n mooie mix van betaalbare koop- en huurwoningen, iets waar grote behoefte aan is. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte opgenomen in het plan. Zulke ruimtes doen altijd veel voor de leefbaarheid in een buurt, is onze ervaring.”

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons