Logo 112Press

Redactie lokaal 0 reactie(s) do 23 september 2021, 10:32

Creëer een moderne en duurzame sfeer in je huis met een betonlook vloer

We leven in een tijdperk waarin 2050 naar verwachting een kritieke datum is voor klimaatverandering en we moeten enkele veranderingen aanbrengen in onze levensstijl en huizen. Het makkelijkste wat we kunnen doen is duurzame materialen gebruiken en met een betonnen vloer een moderne en duurzame sfeer in huis creëren.

Voordelen van betonlook vloeren
Betonlook vloeren zijn een geweldige optie voor diegenen die een moderne, industriële look in hun huis willen creëren. Ze kunnen worden uitgerust met verschillende afwerkingen en patronen voor elke smaak en behoefte. Deze vloeren bieden tal van voordelen: het zijn moderne, milieuvriendelijke bestratingen en ze hebben een industriële uitstraling. Ze kunnen ook worden gepersonaliseerd met verschillende texturen en patronen. Beton ciré is eigenlijk een watervaste betonstuc dat al heel veel jaren wordt gebruikt in badkamers. Perfect dus als je een keertje wat anders wilt dan tegels of als je een stoere badkamer wilt!

Wat zijn de kosten van een betonnen vloer?
De kosten van een betonnen vloer zijn afhankelijk van de grootte, de kwaliteit van de materialen en de locatie. In sommige landen kun je bijvoorbeeld een betonnen vloer laten leggen voor slechts € 100 per vierkante meter. Wat je voor dit soort werk kunt verwachten.

Wat is het proces voor het installeren van een betonnen vloer?
Het proces van het installeren van de vloer begint met het meten en op maat snijden van multiplexplaten met behulp van een cirkelzaag en een rechte rand. Het triplex wordt vervolgens vastgezet met 1 “x 3” furring-strips op een onderlinge afstand van elke 4 voet in het midden. Vervolgens wordt de grond of plaat die met de nieuwe vloer wordt bedekt, voorbereid door overtollig vuil, puin en eventueel stilstaand water te verwijderen. De vloer wordt vervolgens geëgaliseerd en eventuele bestaande wapening (wapeningstaal) wordt gelijk met het plaatoppervlak afgesneden met behulp van een drilboor en een koude beitel. Ten slotte wordt betonmix gemengd in een elektrische betonmixer totdat het een uniforme consistentie bereikt, voordat het in vormen wordt gegoten of wordt uitgesmeerd met een morteltroffel voor decoratieve vloeren zoals terrazzo of metselwerk.

Maak een moderne en duurzame sfeer in je huis met een betonlook vloer
Betonlook vloeren kunnen sterk en duurzaam zijn, maar ze kunnen ook behoorlijk problematisch zijn. Ze kunnen scheuren in het oppervlak vertonen en hun oppervlak kan onderhevig zijn aan chemische schade. Het is belangrijk op te merken dat de toestand van een betonnen vloer afhangt van hoe deze is gebouwd en wat voor soort oppervlak het heeft. Vloeren met een ruw oppervlak van zand kunnen eerder afbrokkelen, bijvoorbeeld als iemand erop stapt met natte schoenen. Maar ze zijn minder vatbaar voor scheuren door chemische schade of hobbelige autobanden.

Maximaliseer de levensduur van jouw nieuwe betonnen vloer 
Beton is een zeer duurzaam materiaal en behoeft niet veel onderhoud of reparatie. Maar het heeft nog wel wat zorg nodig om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk in goede staat blijft. De beste manier om de levensduur van jouw nieuwe betonvloer te maximaliseren, is deze zo snel mogelijk na de installatie af te dichten om vroegtijdige slijtage te voorkomen. We krijgen vaak te horen dat er drie dingen zijn om te onthouden bij het repareren of reinigen van beton: water gebruiken, water gebruiken en meer water gebruiken.

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons