Logo 112Press

Redactie evenement 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 3:11

De Bieb leest voor in Perron 16 en Bronveld

BARNEVELD / VOORTHUIZEN – Vanaf donderdag 23 september zal bibliotheekmedewerker Jantine de Jong wekelijks op twee locaties in de gemeente Barneveld ‘voorlezen in de wijk’ aan de allerkleinsten met hun (groot)ouders of verzorgers. Bij Ontmoetingscentrum Bronveld in Barneveld wordt iedere donderdag van 10.30 tot 12.00 uur voorgelezen. En in de Speelotheek ‘t Wagonnetje in Perron 16 in Voorthuizen van 13.30 tot 15.00 uur. Aansluitend geeft Jantine ook voorleestips, boekentips en is er mogelijkheid tot vragen stellen over (voor)lezen. Ook als men het lastig vindt om (voor) te lezen, kan Jantine advies geven. De activiteit is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig.

Het project ‘Voorlezen in de wijk’ duurt tot half december van dit jaar en is tot stand gekomen in samenwerking met Taalhuis Barneveld, Perron 16 en Ontmoetingscentrum Bronveld.

BoekStart, een goede leesstart kind en ouders
Met het programma BoekStart van de Bibliotheek wordt op verschillende manieren het lezen en voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters, maar juist ook het leesplezier, gestimuleerd. Dat begint met het ophalen van het BoekStartkoffertje bij de Bibliotheek met boekjes voor hun baby, wanneer ouders de welkomstbrief na de geboorte van de Gemeente Barneveld hebben ontvangen. In de Bibliotheekvestigingen worden regelmatig voorleesmomenten georganiseerd, voorstellingen gegeven en bijeenkomsten voor jonge ouders georganiseerd met actuele of praktische onderwerpen terwijl er voor de kinderen een bijpassend boekje wordt voorgelezen.

Voorlezen loont!
Veel ouders vragen zich af of het nuttig is om baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont: kinderen die voordat ze acht maanden oud zijn worden voorgelezen, scoren hoger op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten te merken op de woordenschat van het kind. Daarbij biedt het een fijn rustmoment en draagt het voorlezen bij aan een goede band tussen ouder en kind.

Bekijk de BoekStart-activiteiten op www.bibliotheekbarneveld.nl

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons