Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 17 september 2021, 17:08

Definitief ontwerp voor meldkamer en politie Hilversum

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:08 uur
HILVERSUM – In het centrum van Hilversum maakt het huidige politiebureau plaats voor nieuwbouw waar de politie en de gezamenlijke 112-meldkamer hun intrek zullen nemen. Het basisteam verhuisde in februari naar een tijdelijke locatie aan de Bonairelaan. Woensdag 8 september vond een tweede informatiebijeenkomst plaats om omwonenden te informeren over de voortgang.

Suzanne de Graaf, projectleider bij politie Huisvesting: “Het is belangrijk om omwonenden al vroeg te betrekken bij de planontwikkeling van een project. Met elk bouwproject is sprake van overlast en zaken die veranderen, dat is niet te voorkomen. Als je buren hun woning verbouwen is dat al het geval. Voor omwonenden op de Groest is het letterlijk hun achtertuin.”

Ontwerp
Tijdens de bewonersavond heeft architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra het definitieve ontwerp aan de omwonenden gepresenteerd. Dit ontwerp is inmiddels ook door de welstandscommissie en Gemeente Hilversum goedgekeurd. Het bestaat uit vier bovengrondse bouwlagen en twee kleinere ruimtes op het dak. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor eigen gebruik.

Materiaal en groen
De materiaalkeuze is gebaseerd op panden in de omgeving. Daarnaast heeft het duurzame elementen, zoals zonnepanelen, warmte/koude opslag, waterbuffers, laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen en zelfs ingebouwde nesten voor vleermuizen. Een groot deel van de daken wordt met groen bedekt. De groenstroken rondom het gebouw worden weggehaald, maar komen na de nieuwbouw weer terug. De karakteristieke grote boom op de Groest blijft staan.

In kaart brengen
Elk bouwproject bestaat uit een aantal fasen. De startfase is vooral een kwestie van onderzoeken, rekenen en tekenen. De eisen en wensen voor het nieuwe pand worden in kaart gebracht, dan is duidelijk wat er nodig is. Er worden aanbestedingen gedaan en keuzes gemaakt voor o.a. een architect en aannemers. Op het terrein zijn diverse onderzoeken uitgevoerd en cruciale voorzieningen verplaatst, zoals de C2000 mast, het ‘Waterval’ kunstwerk en de elektriciteitsvoorziening van 500 omwonenden is omgelegd.

Leeg pand
Het basisteam wilde graag zo lang mogelijk in het centrum van Hilversum blijven. Het pand staat alweer een tijdje leeg. De Graaf: “Op een goed moment moet het pand leeg zijn om alle onderzoeken en voorbereidende werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat is nu gebeurd. De voorbereidingen voor de sloop starten deze maand en in februari moet dit klaar zijn. In diezelfde tijd is de aannemer voor de nieuwbouw bekend en wordt de nieuwe locatie weer opgebouwd. Wanneer alles volgens planning verloopt, is deze in het voorjaar van 2024 klaar. Daarna start de inrichting.”

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons