Redactie evenement 0 reactie(s) do 02 september 2021, 12:13

Eindelijk weer een Botterevenement in Bunschoten

Laatst bijgewerkt: donderdag 12:13 uur
BUNSCHOTEN – Op donderdag 2 september werd in Bunschoten de Zuidwal Bedrijvenwedstrijd gehouden. Eerder dit jaar was de Zuidwal niet doorgegaan wegens de coronamaatregelen. Botterevenementen zijn voor de eigenaren van de botters een belangrijke bron van inkomsten. Een botter kost namelijk veel in onderhoud. Eigenaren van botters zijn door de corona veel inkomsten misgelopen. Hierdoor is er soms te weinig geld voor onderhoud van de historische schepen.

De Zuidwal wordt wel in een aangepast vorm gehouden. Normaal is de Zuidwal een twee-daagse wedstrijd voor voornamelijk botters en andere zeilende visserijschepen uit het verleden van de Zuiderzee. Het betreft een van de grootste Botterevenementen van Nederland. Een groot aantal bedrijven doen mee aan de wedstrijd.

‘Er mogen slechts 8 gasten per botter mee, tevens mogen we niet met zijn allen in de haven liggen, derhalve wordt de gehele Zuidwal op het water gehouden: ontbijt, wedstrijd, muziek en prijsuitreiking. Het is even niet anders.’ valt de lezen op de website van de Zuidwal.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons