Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 16:19

Geslaagde MONO campagne ‘Stop weg – Stap op!’ in gemeente Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: woensdag 16:19 uur
APELDOORN – Op vrijdag 17 september vond een geslaagde actie van de MONO campagne ‘Stop weg – Stap op!’ plaats in de Apeldoornse binnenstad.

Mijn Apeldoorn
Gemeente Apeldoorn levert graag een positieve bijdrage aan de sociale norm om je telefoon in je tas te laten wanneer je deelneemt aan het verkeer. Daarom bezocht het MONO campagneteam van ‘Stop weg – Stap op!’ onze gemeente. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van een mobiele telefoon. Ook op de fiets. Voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers.

Het campagneteam heeft positieve gesprekken gevoerd met zowel jongeren als volwassenen over het belang van MONO in het verkeer. Ze kregen als herinnering aan hun afspraak een sleutelhanger mee voor zichzelf en een geurhanger voor hun ouders. Zodat ook zij herinnerd worden de afspraak ‘Wij rijden MONO in het verkeer’.

Gastles CSO de Prinsenhof
Tijdens de gastles op CSO de Prinsenhof gingen de kinderen actief aan de slag met het onderwerp MONO. Onder andere door middel van een quiz, het maken van een eigen vlog en afspraken met zichzelf (en hun ouders). Een grote klassenposter herinnert de kinderen elke dag aan de gemaakte afspraak: ‘Wij zijn MONO onderweg’.

Ook wethouder Wim Willems stak zijn handen uit de mouwen tijdens de actie. ‘Je aandacht bij het verkeer houden als je fietst of loopt is belangrijk. Verkeersveiligheid is namelijk niet alleen van een ander. Het begint bij jezelf. Dan is het heel belangrijk dat kinderen zonder afleiding van appjes en social media onderweg zijn. Het is goed om te zien hoe de kinderen van CSO Prinsenhof zich al bewust zijn van hoe belangrijk dit is, en aan de slag gaan met de goede tips én afspraken die ze zelf hebben opgesteld tijdens deze gastles.’

‘Stop weg – Stap op!’
Met de MONO campagne richten we ons op de doelgroep 10-12 jaar. Rond deze leeftijd krijgen kinderen hun eerste mobiele telefoon. Het is op deze leeftijd belangrijk om het juiste gedrag aan te leren: ‘Stop weg – Stap op!’ En dat is hard nodig, want maar liefst 68% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat een verkeersdeelnemer afgeleid is. De mobiele telefoon is hierbij een van de belangrijkste redenen.

Coronaproof
Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen en kabinetsmaatregelen. Onze campagneleden houden afstand en dragen wanneer nodig mondkapjes. Deelnemers worden erop gewezen de regels in acht te nemen. We hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons