Redactie 112 0 reactie(s) za 18 september 2021, 4:09

Gewonde bij grote vechtpartij in Apeldoorn zuid

Laatst bijgewerkt: zaterdag 04:09 uur
APELDOORN – Bij het winkelcentrum aan de Schimmelpenninckstraat in Apeldoorn zuid heeft vrijdagavond een vechtpartij plaatsgevonden tussen een grote groep personen. Hierbij raakte minstens een persoon gewond.

Het voorval vond rond 22.45 uur plaats, meerdere politiewagens waaronder een hondengeleider kwamen ter plaatse bij het pleintje bij het winkelcentrum. Agenten troffen veel personen aan maar geen vechtende mensen, deze bleken inmiddels er al vandoor te zijn gegaan.

Terwijl agenten in de omgeving aan het zoeken zijn en politiewagens rondrijden door de omliggende straten, komt er vanuit het ziekenhuis een melding binnen bij de politie dat er een persoon met verwondingen is binnen gebracht, vermoed wordt dat het gaat om snij/steekwond(en). De politie spoedde zich naar het Gelre Ziekenhuis, zeker 6 politie-eenheden kwamen ter plaatse bij de spoedeisende hulp. Agenten gingen het gesprek aan met betrokkenen. Niet veel later werden automobilisten op en rond de toegangswegen bij het ziekenhuis gecontroleerd. Mensen werden gevraagd om hun rijbewijs en waarom zij daar reden.

De politie kreeg uit het verhaal naar voren dat het geweldsincident had plaatsgevonden ter hoogte van Café de Schimmel aan de Schimmelpenninckstraat. Het café staat los van het incident, het heeft dan wel voor het café plaatsgevonden maar daar is dan ook alles mee gezegd, aldus getuigen.

Getuigen vertellen dat er een grote groep personen circa 20 man ruzie kregen en met elkaar op de vuist gingen. Ook zou er een zwarte Golf, op de groep personen zijn in gereden. Volgens een van de getuigen zou er vanaf een terras iets zijn gepakt en daarmee zou zijn geslagen/gestoken, vermoedelijk een glas gezien de glassplinters op straat.

De politie sloot de Schimmelpenninckstraat grotendeels volledig af. Meerdere personen werden gecontroleerd en politie legde sporen veilig. Dit werd onder meer in speciale bewijsmateriaal zakken gestopt. Agenten liepen vanwege de situatie in kogelwerende vesten.

De afzetting werd na ongeveer een uur opgeheven, de sporen waren veiliggesteld en de politie stelt een verder onderzoek in.

Een officier van dienst van de politie kan dezelfde avond niet veel meer vertellen dan dat er een vechtpartij heeft plaatsgevonden en dat er later een gewond slachtoffer zich heeft gemeld bij het ziekenhuis, over de ernst van de verwondingen kon hij nog niets zeggen. Wel kon de officier van dienst vertellen dat er geen aanhoudingen zijn verricht en dat er nog geen zicht is op eventuele verdachten.

De politie hoopt zaterdag in de loop van de dag met meer informatie te komen.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons