Redactie zakelijk 0 reactie(s) di 21 september 2021, 3:12

Gezond op het werk?

Laatst bijgewerkt: dinsdag 03:12 uur

Er zijn verschillende manieren om je personeel gezond en vitaal te houden. Een van de manieren is pago onderzoek. Een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) richt zich op eventuele (beroeps)gezondheidsrisico’s van werknemers binnen jouw bedrijf. Het onderzoek kijkt naar de risico’s die werkgerelateerd zijn.

Wanneer een pago onderzoek?
Het mooiste is dat dit onderzoek preventief werkt. Je kunt dit onderzoek beschikbaar stellen eens in het kwartaal bijvoorbeeld. Zo blijf je eventuele issues voor en weet je wat er speelt binnen je bedrijf. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek, kunnen er eventuele aanpassingen gedaan worden binnen het bedrijf om de productiviteit en gezondheid van je werknemers te verbeteren. Let er wel op dat een pago onderzoek niet verplicht is. Alleen in sommige risicovolle beroepsgroepen kan het verplicht worden gesteld.

Resultaten van een pago onderzoek
Voor de werknemers is het fijn om te weten dat de resultaten anoniem worden bekeken. Het gaat dus niet om de individuele resultaten, maar om een groter beeld. De werkgever kan met de resultaten aanpassingen doorvoeren waarbij de werknemers gebaat zijn.

Hebben veel medewerkers last van hoofdpijn bijvoorbeeld, dan kan de werkgever kijken of er iets aan de luchtkwaliteit gedaan moet worden. 

Verschil pago en pmo
Waar een pago onderzoek zich puur richt op eventuele risico’s die te maken hebben met het bedrijf, richt een pmo onderzoek zich op de algehele gezondheid van de werknemers. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven het pago onderzoek vervangen voor het pmo onderzoek. 

Het geeft ze een beter beeld van de gezondheid van hun werknemers en zo kunnen ze beter inzetten op de preventie van ziekteverzuim. 

Voordelen pago en pmo onderzoek
Voor de werkgever hebben beide onderzoeken een groot voordeel. Uiteindelijk is het doel om het arbeidsverzuim te laten dalen en de medewerkers productief te houden. Voor de werkgever scheelt dit natuurlijk in de kosten. Voor de werknemer is het fijn dat de werkgever de gezondheid van zijn personeel serieus neemt en dat hij op tijd weet of er actie ondernomen moet worden.

Op zoek naar een goede partij voor een PAGO onderzoek?
Ben je op zoek naar een goed partij voor een PAGO onderzoek of een PMO onderzoek? Neem dan eens een kijkje op HR Navigator

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons