Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 17:06

Kinderen in Bunschoten maken kennis met aangepaste sporten

Laatst bijgewerkt: woensdag 17:06 uur
BUNSCHOTEN – Op woensdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek konden jongeren kennis maken met aangepaste sporten. De activiteiten werden gedaan in de omgeving van de skatebaan en ’t Kruisrak in Bunschoten. Jongeren uit heel de regio Eemland waren welkom.

Ook jongeren zonder een beperking mochten aan de activiteiten meedoen. De meeste aanwezige hadden geen beperking. Vooral rolstoelbasketbal was populair onder de deelnemers. Enkele kinderen waren verbaast dat sporten in een rolstoel ook leuk was. Verder konden activiteiten deelnemers nog kennismaken met atletiek, dansen en G-honkbal.

‘Net als ieder ander, sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezond, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij een vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid!’, aldus Sport in Bunschoten.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons