Logo 112Press

Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 13 september 2021, 15:48

Koninklijke Erepenning voor korfbalvereniging Reehorst ‘45

EDE – Vorig jaar bestond de Edese korfbalvereniging 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de Koning besloten om de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan de christelijke korfbalvereniging Reehorst ‘45. Wethouder Sport Peter de Pater overhandigde de Erepenning op 11 september 2021 aan het bestuur van de vereniging.

CKV Reehorst ’45 heeft als doel het beoefenen en het bevorderen van de korfbalsport. Voor alle leeftijdscategorieën heeft de vereniging iets te bieden. Er is binnen de vereniging veel ruimte voor prestatie en plezier. De vereniging is maatschappelijk betrokken en neemt in de gemeente Ede deel aan de schoolsportolympiade en geeft clinics op scholen. De vereniging is gevestigd op het sportpark Peppelensteeg in Ede, locatie ‘Het Schuttersveld’.

Oprichting
Enkele maanden na de bevrijding van Ede, op 7 september 1945 werd christelijke korfbalvereniging Swift Ede opgericht. Er werd toen gebruik gemaakt van een veld aan de Kazernelaan. Het speelveld, hoofdzakelijk mul zand, werd door de leden uitgelegd en van lijnen voorzien. De palen en de manden werden zelf gemaakt. In 1973 werd de christelijke korfbalvereniging Swift onderdeel van de omnivereniging Sportclub Reehorst. Deze vereniging bestond uit de afdelingen korfbal, badminton, basketbal, handbal en volleybal. In 1988 werd de omnivereniging opgeheven en werd de christelijke korfbalvereniging Reehorst ’45 opgericht.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons