Redactie cultuur 0 reactie(s) ma 27 september 2021, 17:18

Kunstwerk van plastic afval geopend

Laatst bijgewerkt: maandag 17:18 uur
ROTTERDAM – Een kunstwerk volledig gemaakt van plastic afval uit de Noordzee en de Rotte: ‘The Hermit Crab’ van Eddy Kaijser. Dit weekend is het officieel geopend op de Rechtestraat in Hoek van Holland.
De officiële opening vond zondag plaats tijdens het Art Break Festival. Er was onder meer live-muziek van Delidel Touch, Omar Ka en de Gelukszoekers. Gebiedscommissielid Ineke Vos opende het kunstwerk.

Participatietraject
De heremietkreeft is ontstaan vanuit een participatietraject met enthousiaste bewoners uit Hoek van Holland. Zij deden mee aan het schoonmaken van het strand en verzamelden genoeg plastic om het kunstwerk te maken. De binnenkant van de schelp dient door kijkgaten als bijzondere expositieruimte.

Zeemermin Elena
De binnenkant van de schelp is verzorgd door kunstenaar Stellata Koppe. Stellata is een lokale kunstenaar die plastic jut op het strand en daar kunst van maakt. Met de opening van The Hermit Crab wordt ook haar nieuwe werk Elena geopend. Deze gestrande zeemeermin roept om hulp in deze plastic soup zee. De schelp is ’s avonds verlicht waardoor de binnenkant goed zichtbaar blijft.

Fruits de Mer
De verhouding mens-water centraal stellen, dat is wat kunstproject Fruits de Mer wil doen. Kritisch kijken naar de vraag wat de invloed van de mens is op het water. Het kunstwerk wil de maatschappij een spiegel voorhouden. Het laat zien hoe door toedoen van de mens, natuur en vervuiling samen zijn gesmolten tot monsterlijke schepsels. De krab is nog tot eind oktober te zien op het strand van Hoek van Holland.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons