Logo 112Press

Redactie lokaal 0 reactie(s) do 23 september 2021, 21:06

‘One Year to Go’ voor WK Volleybal vrouwen 2022

APELDOORN / ARNHEM / ROTTERDAM – Paleis Het Loo was gisteravond het toneel voor de ‘kick-off’ van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022. Over exact een jaar vormen Apeldoorn (Omnisport), Arnhem (Gelredome) en Rotterdam (Ahoy) de speelsteden voor het eerste WK Volleybal op Nederlandse bodem. Nederland organiseert het WK samen met Polen en zal plaats vinden in september/oktober 2022.

Mijn Apeldoorn
Naast de WK-wedstrijden in Omnisport heeft Apeldoorn samen met 30 Gelderse gemeentes nog een belangrijke rol. Tijdens het toernooi fungeren deze Gelderse gemeentes als ‘hostcity’ voor de deelnemende teams. Het Nederlands team, onder leiding van bondscoach Avital Selinger, gaat zich vanuit Apeldoorn voorbereiden op hun wedstrijden. Tijdens het WK worden er in Apeldoorn 2 kwartfinales gespeeld op 11 oktober en een halve finale op 13 oktober.

Wethouder Sport van Apeldoorn Nathan Stukker verheugd zich op het WK: “Het is prachtig dat we dit samen met andere steden hier kunnen en mogen organiseren. En niet alleen het WK zelf maar dat we ook onderdak kunnen bieden aan de teams in de voorbereiding is fantastisch en goed voor de gemeente Apeldoorn.”

Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Het WK Volleybal wordt een van de grootste sportevenementen die ons land ooit organiseerde. Het wordt een evenement waarbij we zowel qua sport, entertainment als maatschappelijke impact voor het allerhoogste gaan. We zijn heel blij dat Apeldoorn ook tijdens het WK één van de speelsteden is. Het Omnisport is al jaren een geweldige, sfeervolle thuisbasis voor de Volleybaldames en ook de samenwerking met de gemeente, provincie en het bedrijfsleven bevalt al jaren uitstekend. Met elkaar gaan we van 2022 een onvergetelijk jaar maken.”

Video

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons