Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 20:00

Opening Alexiatunnel 10 maanden verzet

Laatst bijgewerkt: woensdag 20:00 uur
HILVERSUM – De Alexiatunnel – de nieuwe spooronderdoorgang bij de Oosterengweg in Hilversum – opent in augustus 2022. Dankzij die Alexiatunnel wordt een belangrijk verkeersknelpunt in Hilversum opgelost. Het wordt dan voor automobilisten, fietsers en voetgangers straks een stuk veiliger.

Tussen Hilversum en Huizen wordt ook een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in ’t Gooi woont of werkt, stipt en filevrij reizen. Dit OV-netwerk biedt een alternatief voor de auto én zorgt voor een goede regionale bereikbaarheid van bijvoorbeeld het ziekenhuis en het ROC.

Waarom vertraging?
De opening van de tunnel was oorspronkelijk in oktober dit jaar gepland. Maar dat gaat helaas niet door. De bestaande omleidingsroutes blijven daardoor langer gehandhaafd. En dat spijt ons, Hilversum! Er zijn goede redenen voor.

Een van die redenen is:
De bouw van een tunnel in een drukke omgeving en dichtbij woningen, is complex. De vertraging ontstond door een opeenstapeling van technische tegenvallers bij onder andere het aanbrengen van de constructie en de tijdelijke wanden van de tunnel. De effecten van de coronapandemie hebben deze vertraging nog eens verlengd.

De kans op nog meer vertraging is klein. Nu onlangs het diepste punt (van 15 meter diepte) is bereikt en het water uit de bouwput is gepompt, wordt er gewerkt aan de betonconstructie van de tunnel. In deze fase is beter te plannen hoe lang bouwzaken duren.

Zoals het er nu uitziet rijden de HOV-bussen zoals gepland eind volgend jaar over de nieuwe busbaan tussen Hilversum en Huizen. De herziene openingsdatum van augustus 2022 heeft hier geen effect op. Ook andere onderdelen van het project, zoals de aanleg van de natuurbrug en de fly-over bij de A27 verlopen voorspoedig.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons