Logo 112Press

Redactie evenement 0 reactie(s) do 30 september 2021, 20:53

Polsbandje als toegangsbewijs moet wachttijden verkorten en horecabezoek stimuleren

ZWOLLE – De komende twee weekeinden kan het Zwolse uitgaanspubliek de QR-code van het coronabewijs laten scannen bij twee locaties in de binnenstad. Dat levert een polsbandje op dat geldt als toegangsbewijs voor de horeca binnen de stadsgrachten. Wie geen QR-code heeft kan gratis testen voor toegang op de locatie het Rode Torenplein. Wel moet er voor het testen voor toegang vooraf een afspraak gemaakt worden via hun website. Het blijft ook mogelijk om de QR-code bij de horecalocatie te laten scannen.

Met de polsbandjes en de slogan: ‘Eet en drink met een groene vink’, willen de Zwolse horeca en de gemeente wachttijden bij de ingang van cafés en restaurants verkorten en het makkelijker maken om meerdere locaties te bezoeken. De bandjes hebben een kleur waarmee toegang voor dezelfde avond geldt.

QR-code scannen bij twee stands
Op het Rode Torenplein en in de Luttekestraat komen herkenbare stands waar iedereen de QR-code van zijn coronabewijs kan laten scannen. Dat kan dit weekeinde en volgend weekeinde op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 – 21.00 uur.

Een groen vinkje of een negatieve testuitslag levert een polsbandje op dat als toegangsbewijs dient voor cafés en restaurants. Wie voor 16.00 uur of na 21.00 uur ergens naar binnen wil, kan de QR-code aan de deur laten scannen. Bij de ondernemers is uiteraard hun reguliere deurbeleid nog gewoon van toepassing.

Aanstaande vrijdag gaat de pilot van start. Daarna volgt een evaluatie. Dan wordt gekeken of het goed werkt en of er aanpassingen nodig zijn. Deze aanpak is een gezamenlijk initiatief van de Zwolse horeca en de gemeente Zwolle.

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons