Logo 112Press

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 01 oktober 2021, 19:51

Polsbandje voor toegang horeca Caterplein tijdens uitgaansavonden

APELDOORN – Apeldoorn werkt vanaf 2 oktober tot 1 november met polsbandjes voor mensen die uitgaan op het Caterplein. De polsbandjes moeten voorkomen dat horecaondernemers tijdens uitgaansavonden iedereen apart bij de deur op het coronatoegang- en identiteitsbewijs moet controleren, waardoor lange rijen op het plein en een hoge druk op het personeel ontstaan.

Een controlepunt voor alle horeca Caterplein
Na overleg met Koninklijke Horeca Nederland en Centrummanagement plaatst de gemeente op uitgaansavonden een scanpoint op het Caterplein en bij de bioscoop. Na controle van het coronatoegangsbewijs en het laten zien van een identiteitsbewijs bij het scanpoint ontvangt de bezoeker een polsbandje. Dit bandje geeft van 17.30 tot 24.00 uur toegang tot alle horeca op het Caterplein. De polsbandjes worden van 17.30 tot 22.30 op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitbewijs uitgereikt, kunnen niet van eigenaar wisselen en zijn alleen op de dag zelf geldig. De polsbandjes zien er elke dag anders uit .Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de vrijdag en zaterdag.

De polsbandjes gelden in het gebied Hoofdstraat vanaf Paslaan tot aan de Paul Krugerstraat, de Kapelstraat, het Caterplein, de Nieuwstraat vanaf het Caterplein tot aan de Vosselmanstraat en het Beekpark vanaf het Caterplein tot aan de Roggestraat.

Uiteraard kunnen bezoekers tijdens uitgaansavonden ook zonder polsbandjes bij de horeca terecht, maar dan moeten ze wel in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs. Voor diegenen blijft de controle bij de deur.

Burgemeester Ton Heerts: “De horeca heeft het afgelopen jaar zwaar gehad, maar nu nog. We hopen met de scanpoint de controledruk voor de horeca in ons drukst bezochte uitgaansgebied te verlichten. Daarnaast is het voor bezoekers van de horeca op het Caterplein makkelijker. Een keer laten controleren bij het scanpoint en met het bandje kan je die avond alle horeca op het plein bezoeken. Dus laten we elkaar helpen en maak hier gebruik van!”

Coronatoegangsbewijs
Sinds afgelopen weekeinde is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht bij een bezoek aan de bioscoop, theater, restaurant of café. Met het coronatoegangsbewijs kunnen bezoekers aantonen dat ze tegen het coronavirus zijn gevaccineerd, in de laatste zes maanden corona hebben gehad of maximaal 24 uur geleden negatief zijn getest. Een coronatoegangstest is gratis voor iedereen die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken via ‘Testen voor toegang’.

Locatie

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons