Redactie regio 0 reactie(s) do 30 september 2021, 20:28

Relatief veel Corona besmettingen in Ede

Laatst bijgewerkt: donderdag 20:28 uur
EDE – Voor de tweede week op rij zijn de besmettingscijfers in Ede relatief hoog ten opzichte van omliggende gemeenten en het landelijke gemiddelde. Na een kleine stijging vorige week, gaat het deze week heel hard omhoog. Ook de druk op ziekenhuis Gelderse Vallei is toegenomen. Burgemeester René Verhulst maakt zich hierover zorgen en roept op om nog steeds thuis te blijven als je klachten hebt en zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om je te laten vaccineren.

Zorgen burgemeester Verhulst: “Neem klachten serieus, laat je testen of vaccineren”.

De toename van de besmettingscijfers zit met name bij de jongeren in de leeftijd van 10 tot 30 jaar. Deels is dat te verklaren doordat op een aantal basisscholen een groot aantal besmettingen is geconstateerd.

Burgemeester Verhulst: “Maar waar ik mij zorgen over maak zijn ook de jongeren die weer uit kunnen en elkaar op zullen zoeken. Vandaar mijn oproep om als je plannen hebt om te gaan stappen of om elkaar op een andere manier op te zoeken; zorg ervoor dat je gevaccineerd bent of recentelijk getest. We zijn blij dat we sinds afgelopen weekend weer in de kroeg of op andere plaatsen meer mogen, maar we zijn er duidelijk nog niet qua besmettingen. Dus blijf thuis als je besmet bent of klachten hebt en laat je testen. Of maakt gebruik van de mogelijkheid om je te laten vaccineren. Je kunt je elke dag zonder afspraak in de Reehorst in Ede laten vaccineren.”

Coronapas
Afgelopen week is voor het eerst in de horeca gewerkt met de zogenaamde Coronapas. Verhulst: “Ik ben blij dat de horeca het zo goed heeft opgepakt en actief controleert. De ervaringen zijn in Ede overwegend positief. Maar ik wil benadrukken dat als een horecavoorziening kenbaar maakt via hun website, of via (social) media, dat zij niet zullen controleren wij direct zullen handhaven en een last onder dwangsom zullen opleggen.”

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons