Redactie algemeen 0 reactie(s) do 16 september 2021, 16:36

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:36 uur
REGIO – Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedag in Garderen, Barneveld, Kootwijk en Kootwijkerbroek
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op 4 oktober a.s. kunt u in Garderen e.o. op 4 plaatsen kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren. Dit kan in Garderen bij mevrouw Hendriksen-Slijkhuis aan de Oud Millingenseweg 55 en in Barneveld bij mevrouw van den Hoorn aan Oostlaan 5.

In Kootwijk kunt u terecht bij mevrouw van Middendorp-Bouwens aan de Nieuw Millingenseweg 4 en in Kootwijkerbroek bij mevrouw van den Brink- van den Brandt aan de Topperweg 52.

Zij zullen dan uw goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.
Landelijk duurt de actieperiode van 13 september t/m 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons