Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 27 september 2021, 19:23

Streeploos ramen lappen met deze tips

Laatst bijgewerkt: maandag 19:23 uur

Ramen wassen is voor veel mensen niet hun favoriete bezigheid, maar af en toe wel noodzakelijk. Schone ramen geven zowel de binnenkant als de buitenkant van de woning een frisse uitstraling. Ga jij een grote najaarsschoonmaak houden en kun je wel wat advies gebruiken? Lees dan de 8 onderstaande tips door om de ramen streeploos schoon te maken. Om tijd en moeite te besparen, kun je natuurlijk ook een professional inhuren. Ga op zoek naar een glazenwasser Hilversum en vraag een offerte aan. Het voordeel van professionele glasbewassing is dat je bent verzekerd van een streeploos schoon resultaat.

Tip 1. Gebruik niet te veel sop

Als je toch zelf aan de slag gaat, is de eerste tip om niet te veel sop te gebruiken. Soms kun je de ramen zelfs blinkend schoon poetsen zonder een schoonmaakmiddel. Maak gebruik van lauwwarm water en voeg slechts een paar druppels schoonmaakmiddel toe om te veel schuim te voorkomen. Schuim laat namelijk vlekken achter als het opdroogt.

Tip 2. Meng water met azijn

In plaats van een schoonmaakmiddel kun je ook een scheutje azijn toevoegen aan het lauwwarme water. Dit is het perfecte sopje om streeploos ramen te lappen.

Tip 3. Gebruik een gepelde ui

Geen azijn of schoonmaakmiddel in huis? Doe dan een gehalveerde ui zonder schil in het water. Laat het water even staan en poetsen maar!

Tip 4. Poets met een microvezeldoek 

Een gewone sopdoek is prima, maar een microvezeldoek is nog beter. Een microvezeldoek heeft een zachte structuur waar vuil zich aan hecht en waarmee je de ramen niet beschadigt.

Tip 5. Koop een goede raamwisser

Naast een poetsdoek mag een raamwisser niet ontbreken. Voor een streeploos resultaat raden we aan om een goede raamtrekker te kopen van hoge kwaliteit. Het is belangrijk dat de rubbers het raam in één beweging droog maken.

Tip 6. Wrijf na met krantenpapier

Als je toch niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je de ramen polijsten met krantenpapier. Maak een prop van een oude krant en wrijf zachtjes over de ramen. De strepen zijn zo weer verdwenen.

Tip 7. Lap geen ramen in de volle zon

Het is beter om geen ramen te lappen als de felle zon erop schijnt. De warmte zorgt er namelijk voor dat het water te snel opdroogt, waardoor er al gauw strepen ontstaan.

Tip 8. Was de ramen met regenwater

Heb je een regenton in de tuin staan? Gebruik dit water dan ook om de ramen mee te lappen. In tegenstelling tot kraanwater zit er in regenwater geen kalk. Hiermee krijg je de ramen dus nog schoner.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons