Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 27 september 2021, 17:11

Werkzaamheden Plein van de Stad gaan beginnen, markt verhuist tijdelijk

Laatst bijgewerkt: maandag 17:11 uur
APELDOORN – De werkzaamheden aan het nieuwe Plein van de Stad beginnen over twee weken. De zaterdag- en de maandagmarkten verhuizen daarom vanaf 9 oktober voor een periode van 30 weken naar de Hofstraat, Kanaalstraat en de Hoofdstraat.

Mijn Apeldoorn
Het nieuwe Plein van de Stad kende een lange aanloop, maar nu gaat dan toch schop de grond in. De gemeenteraad koos vorig jaar november definitief voor het ontwerp ‘De Markthal’.

Markten naar Hofstraat/Kanaalstraat/Hoofdstraat Zuid
Dat betekent dat u vanaf 9 oktober 30 weken lang de marktondernemers aan de andere kant van de binnenstad vindt. In de afbeelding hieronder ziet u de opzet van de markt. Het huidige parkeerterrein op de hoek Kanaalstraat/Hofstraat is tijdens de verplaatsing van de markt niet beschikbaar. Parkeergarage Koningshaven en Brinkpark hebben voldoende capaciteit om dit op te vangen. Ook kunt u hier zien waar welke ondernemers staan.

Op de fiets naar de markt?
Fietsenstalling “De Serre” is bereikbaar per fiets vanaf de Beekstraat. Of met de fiets aan de hand via de ingangen van de markt. Rondom de tijdelijke locatie van de markt maken we extra fietsparkeervakken.

Werkzaamheden tot eind maart
Voordat u kunt genieten van een mooi, royaal en groen Plein van de Stad, moeten we eerst aan het werk! Meer bomen, mooie plekken om te zitten, ruimte om te spelen en met vrienden of familie af spreken. En natuurlijk de markthal: een unieke overkapping. We starten 11 oktober met de werkzaamheden aan het plein. De markthal wordt naar verwachting in oktober 2022 geplaatst.

Nieuwe fietsenstalling
Een goede oplossing bieden voor het parkeren van fietsen is onderdeel van het project Plein van de Stad. De gemeente is in gesprek over de aankoop van een pand aan het Marktplein. Dit pand wordt tijdens de werkzaamheden omgebouwd tot stalling. Dit wordt de zevende fietsenstalling in onze binnenstad. Vanaf wanneer u hier uw fiets kunt stallen wordt later bekendgemaakt. Bekijk alle fietsenstallingen in de binnenstad.

Meer groen
De binnenstad als Stadspark daar werken we met onze stad de komende tien jaar naartoe. Het Plein van de Stad is het eerste project in een reeks projecten die gaan bijdragen aan een aantrekkelijke binnenstad waar onze groene Veluwse identiteit nog beter zichtbaar wordt. Daarom zijn aan het originele ontwerp extra bomen toegevoegd op het plein en wordt de boombak groter.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons