Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 20:42

Winnaar Lies van Urk prijs 2021

Laatst bijgewerkt: donderdag 20:42 uur
EMMEN – De vrouwenemancipatiegroepen van Humanitas hebben de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie 2021 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bruggebouw van het gemeentehuis ontvingen zijn de prijs uit handen van wethouder Guido Rink. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een cheque van 1000 euro.

De Vrouwen Emancipatie Groep zijn eigenlijk twee groepen vrouwen die om de 14 dagen op woensdagmorgen bijeen komen in het Nivon gebouw in de wijk Emmermeer. De groepen bieden al dertig jaar een plek aan vrouwen die het moeilijk hebben in onze samenleving. Tijdens de bijeenkomsten maken de vrouwen kennis met zaken waar ze anders misschien niet mee in aanraking zouden komen. Ze leren van elkaar en van de lezingen en excursies die worden georganiseerd. De groepen zijn van multiculturele samenstelling waardoor ze ook veel van elkaar leren over andere culturen en andere gebruiken.

Excursie naar Den Haag
De vrouwengroepen zijn van plan om het geldbedrag van de prijs te besteden aan een excursie met de vrouwen naar de Tweede Kamer. Mocht er dan nog geld over zijn dan zetten zij het geld ook nog in om meer aandacht te krijgen voor vrouwenemancipatiegroepen en meer mogelijkheden om interessante spreekbeurten en workshops te organiseren.

Lies van Urk
De prijs is vernoemd naar Lies van Urk, de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk én op persoonlijke titel een groot voorvechtster van emancipatie. Lies van Urk overleed plotseling op 44-jarige leeftijd. In 1990. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld. Al twintig jaar gaat deze prijs naar een persoon of een initiatief dat zich inzet voor emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen, op vrijwillige basis én met een voorbeeldfunctie.

Deel dit artikel

Lees het meest recente Barneveld Magazine

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons